I det netop afgjorte Movia-udbud er Anchersen blevet tildelt driften af to linjer i Københavns-området, linje 350S og den nye linje 18, som skal køre på el.

Begge linjer vil køre ud fra Anchersens nuværende anlæg på Avedøre Holme.

Anchersen bliver størst på el-busser

Med linje 18 får Anchersen 35 helt nye elektriske 12 m. busser, som sættes i drift fra december 2019.

”Vi er utrolig stolte af, at vi er blevet tildelt så stor en linje med elektriske busser og meget spændte på projektet. Med dette udbud kan vi realisere vores vision om at være frontløbere inden for el-busser, som vi tror er fremtiden for den kollektive trafik. Med el-busser giver vi borgerne en renere og mere stille by, og vi glæder os til at byde passagerne velkommen i den nye linje 18.” fortæller Søren Englund, driftsdirektør hos Anchersen.

El-busserne på linje 18 vil både mindske støj og gøre København grønnere, da udskiftningen til el på linjen vil spare byen for 1600 tons CO2 og 32 tons partikler om året.

Linje 18 er en af de første linjer i København, som bliver omlagt fra diesel til el og dermed et led i København Kommunes målsætning om, at alle busser i byen skal være CO2-neutrale allerede i 2025.

Anchersen er stolte af at være med i den første bølge af el-busser i Danmark og kommer til at være det busanlæg med flest el-busser. El-busserne på linje 18 vil blive opladet på anlægget frem for på ruten for at give den mest fleksible og fremtidssikre drift.