ANCHERSENS HISTORIE

img_3014

Anchersen blev grundlagt i 1997 af den dengang 22-årige Poul Anchersen. Siden da har virksomheden oplevet en konstant vækst og udviklet sig fra at være en vognmandsforretning med én bus i Ringsted til, at Anchersen i dag beskæftiger 400 medarbejdere og driver mere end 120 turist- og rutebusser.

Vores turistbusser kører i dag primært for virksomheder og andre private. Dog er 40 % af omsætningen baseret på bundne kontrakter på skole- og børnehavekørsel for Københavns Kommune. Institutionskørslen er vigtig, da den betyder, at vi kan holde vores turistbusser kørende hver dag året rundt. Dermed sikrer vi en stabil arbejdsmængde for chaufførerne og indtjening for virksomheden.

RUTEBUSKØRSLEN KOMMER TIL

I 2007 bød Anchersen ind på Movias udbud af servicebusser. Her vandt vi først tre linjer og derefter yderligere ti i 2008, og i 2010 var der 15 busser og 21 chauffører i ruteafdelingen.

Vores fokusområde har fra start været at hæve kvaliteten af buskørslen i København.
Denne indsats afspejler sig i de høje kvalitetsmål i alle bud fra Anchersen og
anerkendes af passagererne, der kårede Anchersen Rute til “Årets Operatør 2010” og
“Årets Operatør 2011”.

ALMINDELIG RUTEBUSKØRSEL

Det nye anlæg på Jernholmen i Hvidovre.

I 2011 blev vi ny aktør i den almindelige rutekørsel. I Movias hidtil største udbud vandt Anchersen kørslen på syv linjer, hvilket betød en tredobling af antallet af medarbejdere og busser. Samtidig blev den gamle garage for lille til de mange nye busser og medarbejdere, og vi gik igang med  opførelsen af et nyt anlæg på Avedøre Holme, hvor vi har til huse i dag.

I 2014 og 2015 var Anchersen med til at starte flere nye selskaber. Det gælder Red City Buses ApS, der kører sightseeing-busser i København, og turistinformationen Copenhagen Info ApS. Disse fusionerede i slutningen af 2015 med open-top selskabet Red and Blue og fraflyttede Jernholmen under navnet Touristry.

I august 2015 etableres desuden Scandiwear Aps, som laver profilbeklædning og firmagaver, og Anchersen overtager turistbusfirmaet Vridsløsemagle Turistfart, der fortsætter under eget navn.

2015 var også året, hvor vi vandt linje 4A i Movias A12-udbud, hvormed vi fik 33 nye busser og 120 medarbejdere.

EN STÆRK SAMARBEJDSPARTNER I BERGKVARA

Den konstante vækst i firmaets historie bliver bemærket af investorerne, og i 2009 fik Anchersen en stabil samarbejdspartner i Sveriges største privatejede busselskab, Bergkvara Buss. Bergkvara Buss ejer i dag 49 % af Anchersen og sidder i bestyrelsen, men deltager ikke i den daglige drift. Samarbejdet betyder, at vi tilsammen driver over 650 busser i Danmark, Sverige og Tyskland, hvilket giver os store konkurrencemæssige fordele i både turist- og ruteafdelingen.